youtube  facebook  g+  linkedin  Rss  ad

BO RUSIJA SVOJO VALUTO VEZALA NA ZLATO?

By Gold Team

Posted in

Govorice nam pravijo, da ja. Vedite, da je predsednik Nixon odstranil “zlati standard” v 70-ih, ko si lahko dejansko pretvoril dolarje neposredno v zlato. Torej res še ne preveč dolgo nazaj, so bile ZDA na zlatem standardu. Ko opazujemo situacijo bi bil to odgovor, zakaj Rusija kupuje tone zlata v zadnjih nekaj letih. Zadnji objavljeni podatki ruskih zlatih rezerv so približno 1.206 ton (podatki World Gold Council) in mi smo tu, da vam povemo, da imajo veliko več zlata na strani.

 

Torej, vprašanje za milijardo dolarjev je samo to, kako hitro lahko ruska centralna banka ustvari z zlatom podprto valuto? Mislimo, da je vso zlato v državi registrirano, da vedo, kaj dejansko imajo in uradni odstotek zlata proti rublju bi bilo zelo preprosto ustvariti skupaj z delovno projekcijo. Zato gre samo za vprašanje časa nastanka zlatega rublja, ko bodo številke izračunane.
Ali-bo-Rusija-svojo-valuto-vezala-na-zlati-standard
Torej, če gospod Putin želi to storiti in mnogi ljudje mislijo, da je temu tako, bi bilo to zelo enostavno in hitro. Recimo, da je avgust najboljša ocena in lahko bi imeli novo “svežo” valuto na trgu. Poleg tega, če sankcije ZN proti Rusiji in Ukrajini ostanejo na vojnih položajih bodo ti dejavniki še naprej vodili Rusijo v prestrukturiranje svoje valute v zlato.

Torej tudi, če zaupate ruski centralni banki, da bo natančno vodila zaloge, vseeno ostaja vprašanje ali se bo rubelj pobral na noge, ampak vseeno je to zelo zanimivo za vse “častilce zlata” po svetu.

Vir: resourceinvestor.com, povzeto po insajder.si

Comments are closed.
btt