youtube  facebook  g+  linkedin  Rss  ad

Kdo sem

TANJA*
KOSEC
MOJA ZGODBA

Sem mati dveh otrok, oseba, ki jo vedno novi izzivi poživljajo, nekdo, ki mu je mar za soljudi, verjamem v to, da smo vsi mi kreatorji svojih življenj in lahko sedaj, v tem trenutku oblikujemo svojo prihodnost … sem otrok svojih ljubečih staršev, ki se nenehno trudi, da bi se znebila privzetih miselnih vzorcev drugih in postala jaz – jaz. Sem “nepoboljšljiv naivnež”, a na poti duhovne in osebne transformacije sem počasi pričela dojemat svoje poslanstvo … sem oseba z vizijo, ki se je pripravljena boriti zanjo kot divja žival za svoje mladičke …

Po končani klasični gimnaziji v Mariboru sem študirala na VEKŠ-u, sedanji Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, vendar me je pot zapeljala v Ljubljano že pri rosnih 20-ih, ko sem se pridružila stevardesam na Adrii. Moja poslovna pot je bila izredno raznolika, od tega da sem vrsto let delovala kot modna oblikovalka, imela sem svoj butik in oblikovala za večje korporacije, kot so Philipp Moorris, Coca Cola, Radenska itd. Ne le želja po novih delovnih izzivih, pač pa tudi vse večja konkurenca na področju v modnem svetu, me je pognala v novo raziskovanje. Navdušila me je ideja, da se preizkusim na finančnem področju in potegnem iz žepa kakšnega aduta, ki sem ga tja pospravila v času študija. Dokaj hitro sem ugotovila, da mi študij ekonomije ni kaj dosti pomagal, tako sem pričela z intenzivnimi izobraževanji na tem področju. Sodelovala sem z nekaj podjetji; pričela v Concord-u, kasneje v solastništvu ustanovila Individo, kasneje svoj delež odprodala, nato pa vrsto let sodelovala z mednarodnim podjetjem SFM, ki ima sedež v Luksemburgu. Prav v tem obdobju sem pridobila veliko izkušenj in znanja, ne le zaradi sodelovanja s tujimi finančnimi institucijami, pač pa tudi zaradi raznovrstnega dela, ki sem ga opravljala.

Poleg tega, da sem bila zadolžena za vodenja slovenske pisarne, sem tudi vodila izobraževanja, bila sem del ekipe, ki je kreirala finančne proizvode, delovala na institucionalnem področju in še …

Zdi se mi, da mi je že v zibelko bilo položeno dejstvo, da se bom skozi življenje preizkušala na različnih poslovnih področjih. In točno to se je zgodilo pred nekaj leti, ko sem zaključila z dokaj uspešno kariero na finančnem področju in se nato nenadoma znašla v praznem prostoru brez ideje, kaj bi počela. Na žalost me je ta praznina precej zaznamovala, saj sem se v brezuspešnem iskanju “službe” znašla popolnoma nemočna,  zato sem se odločila, da se preizkusim v ustvarjanju na spletu, najmogočnejšem svetovnem mediju. Preizkusila sem svojo kreativnost, predvsem pa je bil izziv zame toliko večji, saj sem se lotila učenja z nule in po nekaj letih je zagledalo luč sveta kar nekaj spletnih strani izpod moje roke. Seveda je tudi spletna stran, po kateri pravkar “listate”, moje delo.

Hkrati pa sem se v zadnjem letu srečala z izjemno idejo mednarodnega podjetja Karatbars, ki širšim množicam ponuja možnost, da si na dostopen način ustvarijo zlato rezervo za varnost svoje družine, obenem pa jim poslovni model služi, da si ustvarijo finančno svobodo. V raziskovanju poslovne priložnosti me je ideja navdušila in prevzela, saj stabilna in konzervativna metoda nudi veliko možnosti; izjemen proizvod z velikim tržnim potencialom, stabilno podjetje z dolgoročno vizijo in sofisticiran poslovni model za uspešno delo.

“Ni pomembno, kolikokrat bom vedno znova poskušala v prizadevanju za doseganje blaginje in obilja v svojem življenju, verjamem in sem vztrajno na poti, da me Univerzum nagradi s tem, kar vsakemu izmed nas pripada - z obiljem vsega.
Mi sami smo kreatorji naših življenj, z močjo misli lahko pritegnemo v svoje življenje vse tisto, kar najbolj želimo, če le sledimo navodilom, bomo z matematično gotovostjo prejeli darila življenja.”

Vedno sem vam na voljo, da se pogovorimo o vsem, kar vas zanima ...

Naložba v zlato? Posel? Izobraževanje?

Živimo v času negotovosti in hitrih sprememb. Pomembno je, da se prilagajamo situacijam na trgu, sprejemamo nova znanja in nabiramo izkušnje. Spremembe so več kot potrebne, začnejo pa se najprej pri nas samih.

btt