youtube  facebook  g+  linkedin  Rss  ad

VARNOST, varnost, VARNOST

VARNOST, varnost, VARNOST … vprašanje, ki si ga zastavi vsak vlagatelj: kako varna je moja naložba?

bankBančni depoziti veljajo za najbolj varno naložbo, a skozi zgodovino smo že doživeli, da komitenti niso dobili izplačil svojih sredstev. Država garantira izplačila do 100.000€, vendar se postavlja vprašanje, kaj bi se zgodilo v primeru monetarnega kolapsa, večje naravne katastrofe ali vojne. Bo tudi tedaj naš denar na banki varen?

Vemo, da večji kot so donosi, večje je tveganje investicije in obratno. Naše premoženje je potrebno razporediti na več različnih naložb, ne le zaradi varnosti, ampak tudi zaradi raznovrstnosti potreb. Seveda je stvarna naložba bolj varna kot papirna, saj jo držimo v roki.

how-to-store-physical-goldZlato kot stvarno, realno naložbo imamo lahko shranjeno na depoju, v sefu ali pa kar doma. Vedno lahko del naših prihrankov v zlatu odprodamo in si tako zagotovimo likvidnost. V primeru nepredvidenih dogodkov lahko z 1 gramom zlata preživi družina en teden. Vsaka družina bi naj imela vsaj 100 gramov zlate rezerve v varnostnem skladu.

Zamenjava papirnate valute, ki je podvržena inflaciji in sčasoma izgublja na kupni moči, v zlato, pomeni dolgoročno ohranjanje vrednosti premoženja in zato tudi eno najbolj optimalnih rešitev.

images-3Kupujte zlate palice majhnih enot redno. Ustvarite si svoj varčevalni račun. Z nakupom po povprečni vrednosti boste ujeli optimalne rezultate. Vsak mesec kupite 1 gram zlata in vaš varnostni sklad bo kmalu zagotavljal varnost v primeru nepredvidenih dogodkov. Varčujte za šolanje otrok, za pokojnino, za zdravstvene posege, na primer invalidnosti …. Razlogov je veliko, postavite si finančni cilj, naredite plan in redno sledite navodilom. Poleg varnosti dobite v paketu zlato, ki je dolgoročno edini ohranjevalec vrednosti premoženja, anonimna naložba z davčnimi olajšavami. Kaj lahko dobite še boljšega?

NAZAJ

btt